Čokoládový večer v LoveCoWork – na co se můžete těšit?

Čokoláda. 
Stačí jedno jediné slovo a spoustě lidem se začnou sbíhat sliny nebo jim to dokonce může zlepšit den.

A jelikož my v LoveCoWork velice rádi rozdáváme radost, trochu té radosti věnujeme i vašim chuťovým buňkám. Přesněji Martin Vybíral a Petra Faltýnková z Green Tree Food vám ji věnují.

6. února to v LoveCoWork bude vypadat jako v Karlíkově továrně na čokoládu.
Už teď se moc těšíme. Na vás samozřejmě, a na čokoládu!

Než se ale dočkáme samotného mlsání, v rozhovoru s Green Tree Food si můžete přečíst, na co všechno se můžete těšit a přiblížit si, co se skrývá za takovou jednou pralinkou 🙂

 

Jaký je Váš příběh? Jak jste se dostali k výrobě čokolády?
Vyrobit si svoji pralinku byl můj dlouhodobý sen, až asi před šesti lety nazrál čas a já jsem se naučil vyrábět pralinku, pěkně po staru, na kameni. A protože jsem chtěl udělat tu nejlepší, vybral jsem na trhu tu nejlepší čokoládu a nejkvalitnější smetanu, a tak vznikla první pralinka. Jenže díky dětem a ženě , byly první pralinky okamžitě snědeny  a tak jsem pokračoval a pokračoval až jsem se dostal k založení společnosti se stromem ve znaku, a proč strom ? To si přijděte poslechnout na naši „čokopárty“.

 

Máte nějaké netradiční chutě pralinek? Něco, co nikde jinde nenajdeme?
To si piště J ! Když jsme začali přemýšlet o tom jaké pralinky vlastně vyrobit, vycházeli jsme ze dvou vstupů. Za prve to,  co nám chutná, tedy i to co umíme udělat dobře a kvalitně, abychom se za své pralinky nemuseli stydět J. A za druhé jsme navštívili největší čokoládový veletrh v Evropě známý Salon du Chocolate v Paříži. A ty zajímavé pralinky např. hořko-hořká pivní pralinka, nebo pralinka sýrová na počest pana Petera Daniela. Ale v podstatě všechny naše pralinky jsou výjimečné, protože nepoužíváme konzervanty, umělá barviva, nebo průmyslově připravené pasty, tedy náplně do pralinek a vše si vyrábíme sami.

Prozradíte složení Vašich pralinek? Jaké tuky používáte namísto ztužených tuků a cukru?
Složení Vám rád prozradím, je to píle, láska k čokoládě a práce dělaná pro radost ne z nutnosti a za účelem výdělku. Ostatní drobnosti si nechám pro sebe J. A co se týče tuků a cukrů, používáme jen čokoládu a tu nejlepší smetanu na trhu. V těchto ingrediencích se samozřejmě objevuje i tuk i cukr. Osobně nepodléhám módní vlně super zdravé výživy bez cukrů a tuků, vždyť jsou to stavební kameny našeho těla a zdroje energie. Jde spíš o to, v jakém rozsahu se konzumují a zda nejsou nahrazovány všudypřítomnými palmovými, řepkovými a podobnými tuky, a to u nás určitě nedostanete.

 

Je možné si u Vás objednat čokoládky na zakázku? Například v určitém tvaru, nebo s logem firmy?
Všechno je možné, záleží na čase, množství a ochotě si za kvalitní ojedinělé věci trochu připlatit a ocenit tak lidskou ruční práci a řemeslo .V současné době například dodáváme čokoládové mince s logem pro jeden Opavský hotel, občas pro některé firmy v našem regionu nebo pro jednu fakultu Olomoucké univerzity. Zde jsme museli trochu zaimprovizovat, protože požadavek byl na zelený potisk loga. A protože mi standardně tiskneme kontrastní čokoládou (tedy zase bez chemie), a jak známo zelená čokoláda není, museli jsme najít přírodní barviva pro čokoládu a vše připravit dle instrukcí pana děkana. V naší nově otevřené pralinkárně si mohou zákazníci vybrat z 9 druhů čokolády, ze kterých by takové mince či tabulku čokolády chtěli mít.

Čokoládový večer v LoveCoWork – na co se můžete těšit?
5 (100%) 3 votes
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *